JANA BUŠIĆ: SPOJ UČENJA I DRUŽENJA KROZ RUČNI RAD

Ona najčešće nije u prilici da plete ili kukiča dok gleda Netflix. Naime, njoj je Netflix, to jest prevođenje video materijala, posao, a ručni rad hobi koji često služi kao odmak i odmor od istoga.

U posljednje vrijeme najčešće prevodi serije i filmove, a vlada s tri jezika: turskim, engleskim i španjolskim.

Svratila sam jedan dan do nje u Zagreb, upavši usred ludog tempa s obavezama kojih je prepuna. Svejedno, odvojila je vrijeme za ovo naše druženje s fokusom posvećenog sugovornika od kojeg uvijek odeš nekako obogaćen. Širina njezinog znanja i različitost interesa takva je da joj je svaka tema bliska, zanimljiva i o njoj ponešto ili mnogo zna. Za video intervju otkrila je neke detalje o sebi, ali i svoju priču o pletenju i kukičanju obogaćenu nizom praktičnih radionica u kojima je ujedno pronašla i mjesta sreće, inspiracije i druženja.  

 

Jelena Petković
infomjera@gmail.com

Dizajnerica pletiva koja stvari radi na svoj način, kao Antuntun. Sebe naziva anarhističnom pletiljom, zbog eksprimentalnog pristupa pletenju. Luduje s bojama i krojevima, ali s mjerom. Dovoljno da kreacije budu atraktivne za pistu i ulicu istovremeno. Da u njima ima i punka i francuskog šarma istovremeno. Da zbuni i samu sebe, jer ne zna ponoviti ništa što je do sada isplela. Nadjite je na Instagramu kao @mjera_

No Comments

Post A Comment