YSK Reportaza Greencajt Festival

YSK REPORTAŽA: GREENCAJT FESTIVAL

Za vas posjećujemo događanja koja promoviraju ekologiju i održivi razvoj, a kojih je u posljednje vrijeme u našim krajevima sve više. Posjetili smo tako prošlog vikenda u Zagrebu prvi zeleni festival Greencajt. Radi se o ambicioznom projektu koji je na jednom mjestu okupio predstavnike različitih društvenih skupina, od građana do malih i velikih proizvođača, umjetnika i promotora održivog životnog stila. Tijekom tri dana festival je ugostio 5000 posjetitelja koji su imali priliku upoznati se s brojnim eko proizvodima i projektima, obići modni buvljak, panele i koncerte, sudjelovati u radionicama izrade terarija, komposta, sapuna i sl., družiti se, učiti, razmijeniti iskustva te usvojiti neke nove životne i kupovne navike.

greencajt festival

Mi smo iskoristili priliku da popričamo s nekoliko malih domaćih proizvođača i predstavimo njihove kreativne i odlično osmišljene proizvode. Ako još niste čuli za njih, ovo je prilika da ih upoznate i podržite.

Nadamo se da će ovakvih događaja biti više i da nisu samo pitanje prolaznog trenda već stvarne i korjenite promjene. Naš tim će vam svakako nastojati olakšati ovu promjenu i kroz naše priče vam tijekom vremena donositi prijedloge i savjete kako usvojiti i podržati dobre navike. Problema je puno kao i otvorenih pitanja. Odgovori i mogućnosti nam nisu uvijek jasni ni jednostavni, zato zajedno učimo i napredujemo.

U videu pogledajte kako biljke šire pozitivnu energiju kroz igre i ukrase, zdravi užitak koji nam stiže s plantaže lješnjaka iz okolice Karlovca i savjete o održavanju i renovaciji drvenog kuhinjskog pribora a za kraj poslušajte i poruke organizatora festivala.

Marta Raljević
marta.raljevic@gmail.com

Povremeno živi u Zagrebu, povremeno u oblacima. Heklanje je za nju čudesna igra i sasvim novi svijet. Pronađite je na Instagram profilu @crnaocica

No Comments

Post A Comment