YSK AKCIJA I DARIVANJE: #STAROANOVO

 

Mjesec dana smo uživali u pričama i fotografijama koje kriju pojedini vintage odjevni predmeti u vašim ormarima. Hvala svima na sudjelovanju. 

Bila je ovo jedna prekrasna akcija u sklopu koje smo pustili i pokoju suzu. I vi ste, znamo, javljali ste nam dojmove.

Bio je ovo i dokaz kako je odjeća nekada bila daleko kvalitetnija- od materijala do izrade. Zbog toga je još uvijek, godinama unatoč, u sjajnom stanju, a prenošenjem s generacije na generaciju, iz ruke u ruku, ima posebnu, sentimentalnu vrijednost.

Jedan džemper, napravljen od “njemačke vune”, kao da je prorekao budućnost, pa njegova vlasnica danas živi u Berlinu, a napravila ga je njezina baka. Bakin ormar provukao se još u dvije priče, kao i uspomene i emocije koju su unuke baštinile skupa s odjećom. Zatim, mame i tate i neraskidiva spona s njima, kategorija za sebe, zar ne? Iako ovaj odnos nije nužno idealan, niti uvijek harmoničan, ali kroz te neke predmete po kojima ih pamtimo tijekom odrastanja i mladosti, a koje smo prisvojili, kao da ostaje čisti osjećaj ljubavi i privrženosti. Očekivano, puno je takvih priča bilo. 

Nešto ulova s buvljaka, nešto od dobrih prijatelja, drugih članova rodbine. Svaki s jedinstvenom pričom i pregršt uspomena.

Maja @_opleti

staroanovo BKD

Želja nam je da ova akcija bude još jedan poticaj na promišljanje o odjeći u koju “investiramo” i koju vrijedi imati. Neka traje, neka bude kvalitetna i ugodna, nek’ bude jedinstvena na neki vama važan način, neka osnažuje- neka vrijedi.

Osim toga, akciju su podržala i tri velikodušna vintage shopa: @ulicniormar, @janedoeconceptstore i @vintagewave.shop, zahvaljujući kojima smo dobili priliku darivati vas i na prekrasan način zaokružiti ovu divnu priču i vama zahvaliti na sudjelovanju. Detaljnu informaciju o dobitnicima možete pronaći na našem Instagramu.

Selena @selena_gazda

Sanvila @chvor_

Sunčana @leeloo_u_sobici

Antonija @croator

Halima @halimaknits

Dora i Sofia @wood.wanderers

Ivana @mokosha_II

Ivica @pletach

Monika i Ema @cipra_studio 

Đelila @emili_naomi_

Marta @crnaocica

Marija @macakorac

Yu Stitch Kolektiv YSK
yustitchkolektiv@gmail.com

YSK je grupa autora zaljubljenika u lepotu stvaranja

No Comments

Post A Comment