Cipra_staroanovo

YSK INSTAGRAM AKCIJA: #STAROANOVO

AKCIJA I DARIVANJE traju mjesec dana, od 01.6.2021 do 30.6.2021, i, po završetku, slučajnim odabirom među svim sudionicima dijelimo tri nagrade za koje su zaslužni najkul vintage shopovi @ulicniormar, @janedoeconceptstore i @vintagewave.shop.

Svakako ih provjerite na Instagramu.

Nosite li naslijeđenu odjeću? Koja je najstarija stvar koju imate u svom ormaru? Neki komad koji odolijeva vremenu i trendovima, kojem se uvijek vraćate i divite kako nije izgubio ni boju ni formu, a naprosto je unikatan, jedinstven, poseban. Možda ste ga naslijedili u obitelji ili ga je netko iz obitelji napravio. Možda ste ga upecali u nekom second hand dućanu ili na buvljaku. Priznajte, kad god ga izvadite iz ormara, uvijek pomislite da je k’o nov! Upitale smo nekoliko naših dragih pratiteljica da nam otkriju što je njihovo #staroanovo i oduševili se koje priče se kriju u ormarima. 

Pozivamo i vas da zavučete ruku duboko u ormar i vlastitu riznicu te nam otkrijete što je najstarije što imate i nosite te podijelite s nama na Instagramu!

Sudjelujete objavom fotografije i popratne priče o odjevnom predmetu na svom IG profilu ili u storiju.

Kako bismo lakše pratili objave na storijima i/ili vašem feedu, te imali uvid u sve sudionike darivanja, koristite hashtag #staroanovo i ne zaboravite nas tagirati sa @yustitchkolektiv da možemo složiti kolekciju koja će biti objavljena na našem službenom profilu u feedu, storijima i pripadajućem highlightsu.

Veselimo se vašim pričama!

Monika i Ema (@cipra_studio): Nena Style! 

Treća generacija: nena, mama i mi. Nena sašila, a mi se ponosimo i ponosno nosimo! 

Ona teza- baci što nisi nosio godinama kod nas ne prolazi.

Cipra_staroanovo

Daniela Stilin (@stilin.designs): 30 godina “Vezenine” Bled

 Za akciju YSK #staroanovo izabrala sam čipkastu bluzu otvorenih ramena staru više od trideset godina. Na etiketi stoji da je proizvođač slovenska tvornica ‘Vezenine’ Bled koja je radila od 1924. do likvidacije 2004. godine. Uzorci čipke i ostalo bogato nasljeđe ove tekstilne tvornice danas se čuvaju u Gorenjskom muzeju umjetnosti u Kranju. 

Pripadala je mojoj majci koja voli modu i njeguje ženstven i romantičan stil. Oduvijek sam posuđivala njenu odjeću i nakit, te i dan danas volim ‘kopati’ po njenom ormaru i zahvalna sam joj što je birala i sačuvala kvalitetne odjevne komade. 

S vremenom sam i sama okrenula leđa brzoj modi. Mogu reći kako od početka pandemije nisam kupila niti jedan odjevni predmet za sebe. Imam 11-godišnju kćer koja je narasla dovoljno da možemo dijeliti odjeću, pa u zadnje vrijeme često znam pronaći kaos u svojoj garderobi, onako kako sam i ja preturala po maminom ormaru. Moda se uvijek vraća, a neki komadi su bezvremenski!

DStilin_staroanovo

Dana Kikic Nemmert (@boredomkills.design): ženski rodoslov

Ovaj džemper isplela je moja baka mojoj mami još pre mog rodjenja , po mustri iz nekog norveškog časopisa koju je kombinovala po osećaju jer nije razumela tekst, a negde postoji i jedna fotografija na kojoj ga mama nosi u trudnoći sa mnom. Vuna je kupljena u Nemačkoj na jednom od tadašnjih proputovanja i moja baka je do kraja života govorila “čuvaj taj džemper, to ti je ona čvrsta nemačka vuna”! Ni mame ni bake više nema, ali je ovaj džemper sa mnom proputovao čitav svet, i evo ga na meni, u Berlinu gde sada živim, u Nemačkoj! 

staroanovo BKD
Yu Stitch Kolektiv YSK
yustitchkolektiv@gmail.com

YSK je grupa autora zaljubljenika u lepotu stvaranja

No Comments

Post A Comment